Družbena odgovornost

Imamo zmagovalca natečaja!

12.4.2019

Natečaj #KemijaJeZakon je zaključen! Prejeli smo rekordnih 20 videoposnetkov kemijskih poskusov in naša strokovna komisija je imela kar težko delo, da je izbrala najboljše. Komisija je k izboru prištela še všečke in določila prve tri poskuse.

In zmagovalec je ... DINOZAVER! 🏆 Čestitke učencem 9.a razreda OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu za odlično izveden kemijski poskus. Prislužili so si enodnevni izlet v Terme Olimia, šola pa prejme monokularni mikroskop Conatex.
Obrazložitev komisije: "Na zelo inovativen način sta prikazana oba poskusa, ki se izvrstno prepletata v ljubezensko zgodbo. Iz tega razloga ni dvoma, da je prav za izvirnost video dosegel največ točk. A tukaj se inovativnost še ne konča, saj je tudi podaja vseh potrebnih podatkov, teorije in postopka odlično izvedena. Za vse to je bil potreben dober scenarij in režija. Posebna pohvala gre tudi skrbi za zaščito. In nenazadnje je tudi sama ljubezen kemija. Bravo!"

Na drugo mesto so se uvrstili učenci 8. razreda OŠ Ormož s kemijskim poskusom SUHI LED. Za nagrado prejmejo promocijske majčke za cel razred, za katerega so tekmovali, šola pa šolski laboratorijski material v vrednosti 100 EUR.
Obrazložitev komisije: "Zaostanek za zmagovalcem je bil izjemno majhen. Gre za odličen scenarij in režijo, ki je na lahkoten način vključil veliko število udeležencev. Zatorej gre še posebna pohvala timskemu delu. Teorija ne samo, da je odlično zapisana, bila je tudi dobro ustno razložena in popolnoma jasna. Majhna pomanjkljivost je bila pri zadnjem poskusu, kjer ni bilo navedeno, da je bila krpa pomočena v detergent. Iz tega posnetka se lahko res veliko naučimo."

Tretje mesto so z videom MALI DETEKTIVI zasedli učenci 8. razreda OŠ Raka, ki prav tako prejmejo promocijske majčke za cel razred, za katerega so tekmovali, šola pa šolski laboratorijski material v vrednosti 50 EUR.
Obrazložitev komisije: "Vse pohvale pri izbiri teme, ki je le  redko predstavljena na tako enostaven in razumljiv način. Poskus se prepleta z zelo zanimivo zgodbo, ki razločno podaja vse potrebne informacije. Vse pohvale scenariju in seveda timu za odlično opravljeno nalogo. Res ste se potrudili."

Vse šole, ki so sodelovale pri natečaju, prejmejo 10 % popusta za enkraten nakup preko spletne trgovine Market.

Iskrene čestitke nagrajencem in seveda tudi vsem učencem, njihovim mentorjem in šolam, ki so sodelovali v letošnjem natečaju.

Vse prispele kemijske poskuse si lahko ogledate TUKAJ.

Kemija je res zakon!


Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.