Novice in dogodki

Razpisujemo nagradni natečaj za vaše otroke

3.7.2018Nagradni humanitarni natečaj


Imate doma malega umetnika, ki rad ustvarja? Bi nam želeli pokazati njegove mojstrovine?

Razpisujemo nagradni natečaj za vaše otroke, stare do vključno 12 let, in sicer na temo:


»Miško Polo, časovni popotnik«.

Vljudno vas vabimo, da otroke vzpodbudite, naj v umetniškem delu predstavijo čudovit svet znanosti in ustvarjalnosti, kjer naj bo osrednji lik znanstvenik Miško Polo, ki potuje v času. 

Umetniško delo je lahko dvo- ali tridimenzionalno in v poljubni tehniki: likovni izdelek, lepljenka, trganka, praskanka, grafika, kip …

Uporabljeni materiali naj bodo naravni: les, veje, listje, zemlja, kamen, minerali, volna, bombaž, vlakna, pluta, juta …

Njihovemu opazovanju, spominu in domišljiji omogočite brezmejno svobodo, da bodo nastala dela odražala njihovo doživeto razmišljanje.


Kdo je Miško Polo?

Miško Polo je (zdaj že izkušen) mišji znanstvenik, ki ustvarja in raziskuje v čudovitem svetu laboratorija. Letos se je odločil, da med počitnicami ne bo počival, ampak bo raje raziskal zanimivo vprašanje – potovanje v času.

Na potovanjih v prihodnost in preteklost se bo seveda srečeval z mnogimi iznajdbami, ki jih do danes še ni poznal. Ker se za mišjega znanstvenika spodobi, da te iznajdbe tudi razišče, se bo z njimi pobližje spoznal. Ima pa tudi možnost, da popravi svoje morebitne napake iz preteklosti oziroma skoči pogledat v zanimivo prihodnost.

In kako časovno potovanje Miška Pola vidiš ti?

Natečaj s posluhom za vse otroke 

V podjetju Mikro+Polo smo se, kot že leta poprej, odločili, da razpisanemu natečaju dodamo tudi humanitarno noto in z njim podpremo projekt »MIRNO MORJE«*.

Za vsako prispelo delo bomo Osnovni šoli Duplek za namene izvedbe projekta Mirno morje namenili 5 EUR in tako učencem iz socialno ogroženih okolij omogočili enotedensko jadranje. Življenje na jadrnici jim bo poleg nepozabnega doživetja nudilo predvsem pridobivanje življenjsko pomembnih izkušenj in znanj za katere so bili v svojem življenju močno prikrajšani.

Pomagajmo jim, da jih osvojijo!

*Projekt že od leta 1994 predstavlja najuspešnejši socialno-pedagoški projekt v Evropi za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij, otroških in mladostnih domov ter ustanov za otroke z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. Tudi letos se bodo projektu pridružili v OŠ Duplek in se odpravili na enotedensko jadranje. Morje, jadrnica in posadka namreč zahtevajo medsebojno skrb, upoštevanje in spoštovanje, mladim pa nudijo možnosti učenja, prevzemanja odgovornosti, timskega delovanja, socialnih veščin, obvladovanje strahu/skrbi … 


Nagradni sklad 

Vsako prispelo delo, ki ustreza razpisnim pogojem, bomo nagradili z darilnim paketom, ki vključuje majico podjetja Mikro+Polo, obesek za ključe Miško Polo, dnevno vstopnico v Prirodoslovni muzej Slovenije v Ljubljani, dodali pa bomo še prijetno presenečenje.


Razpisni pogoji natečaja

KDO: Sodelujejo lahko vsi otroci do vključno 12. leta. Vsak otrok lahko sodeluje z največ enim delom.

KAKO: Tema izdelkov je »Miško Polo, popotnik v času«. Izdelki naj skozi otroške oči izražajo razpisano tematiko. Vsak izdelek mora imeti pripisano ime otroka in njegovo starost ter podatke starša (ime in priimek, poštni naslov in ustanovo, v kateri je zaposlen – brez teh podatkov vam ne bomo mogli poslati nagrade). 

KAM: Umetniška dela pošljite na naslov Mikro+Polo d.o.o., Zagrebška cesta 22, 2000 Maribor, s pripisom »Za humanitarni natečaj«.

DO KDAJ: Rok za oddajo del je 31. avgust 2018. Nagrade bodo sodelujoči prejeli v roku 30 dni po zaključku natečaja.

OBJAVA DEL: Vsa prispela dela bodo objavljena na spletni strani www.mikro-polo.si in razstavljena v prostorih podjetja Mikro+Polo. Zaradi varovanja osebnih podatkov bodo objavljeni izdelki opremljeni samo z imenom ter starostjo otroka. Z oddajo dela soglašate, da podjetje Mikro+Polo lahko obdeluje vaše osebne podatke izključno za namen tega nagradnega natečaja, da je poslano delo last podjetja Mikro+Polo in se ga lahko prosto uporablja v nadaljnje tržne oziroma promocijske namene.


Veselimo se vašega prispevka in sodelovanja!


Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.