Novice in dogodki

Mikropolovci na izletu po Istri

16.9.2019

V soboto in nedeljo, 14. in 15. septembra, smo naročili indijansko poletje in se odpravili v smeri hrvaške Istre. Po nekaj logističnih zapletih (skoraj smo pozabili sodelavko in sodelavca v Dramljah) smo se najprej ustavili v Pulju. Na kratko smo si ogledali nekaj znamenitosti in si privoščili prvo obmorsko kosilo. Popoldne pa do Rabca, v hotel in prvo kopanje. Na plaži smo okupirali zalivček in bili tako razigrani, da smo pošteno pritegovali pozornost, si mahali s turisti in se veliko nasmejali. Tako rekoč smejalna terapija. V nočnem delu programa smo po večerji okupirali drugi zalivček in se družili ob petju, smehu in seveda nekaj tekoče hrane. Naključni mimoidoči nad nami so najbrž mislili, da gre za kakšen maturantski izlet … khm, maturantov večerne šole za odrasle, mogoče?

Drugo jutro smo se odpravili do Fažane in na Brione, točno, na Veli Brijun, ki smo ga mnogi obiskali prvič. Z vlakcem smo si ogledali otok, golf igrišče, safari park… protokolarne objekte smo lahko občudovali samo od daleč, sam otok pa nas je navdušil, skupaj s foto razstavo o maršalu Titu na Brionih iz leta 1984, ki je v bistvu hiter prelet zgodovine od 1950 do 1984. Del razstave je posvečen tudi prejšnjemu lastniku Brionov, Paulu Kupelwieserju, ki je s pomočjo samega dr. Kocha izkoreninil malarijo na otokih in tako položil temelje za namen, ki so mu služili po drugi svetovni volji. Eden najbolj dragocenih eksponatov v tem delu razstave je originalni Kochov mikroskop, ki je bil seveda tudi za nas, ponudnike laboratorijskih aparatov, zelo zanimiv.

Ogledali smo si tudi Titov Cadillac, ki je v 45 letih naredil vsega 35.000 km po otoku in ga je še danes mogoče najeti za borih 700 eur za pol ure. Vtis je naredil tudi mediteranski vrt, še najbolj pa 61-letni papagaj Koki, ki je krepko preživel svojega lastnika in je še vedno zelo družaben in zgovoren. Z našo Ružico sta imela klepet, ob katerem smo uživali tudi vsi prisotni.

Popoldne pa še zadnje kopanje ali martinčkanje, potem pa domov s pesmijo. 


Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.