Novice in dogodki

Potrjena digitalna strategija podjetja

12.5.2020

Čeprav smo v Mikro+Polo tehnološko zelo napredni (že od leta 2008 uporabljamo centralni informacijski sistem SAP, od 2011 imamo spletno trgovino in uveden CRM, velika večina delovnih mest je računalniško opremljena), se napredek na tem področju nikoli ne konča, vedno je prostor za izboljšave, zaostanek pa se lahko zgodi zelo hitro, če premalo vlagamo. Zato načrtujemo veliko novosti in nadgradenj na področju digitalizacije procesov in uvajanja digitalnih poslovnih modelov.

Za prijavo na sofinanciranje projekta digitalne transformacije podjetja smo morali najprej izdelati digitalno strategijo, katere ustreznost potrjuje Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIH), nacionalna enotna točka za digitalno transformacijo Slovenije.

Našo digitalno strategijo, ki smo jo pripravili pod strokovnim vodstvom Andreja Kositra iz podjetja Agenda Open Systems, je DIH Slovenije potrdil v prvem koraku, saj »ustreza kvalitativnim in kvantitativnim kriterijem, ustrezno opredeljuje vsa ključna področja«. Z njo so bili celo tako zadovoljni, da so nas prosili za izjavo za njihovo spletno stran kot primer dobre prakse:

»Čeprav se nam je na začetku priprave projekta digitalne transformacije zdela predhodna izdelava digitalne strategije bolj kot ne nepotrebno dodatno delo, smo v procesu njene priprave poenotili poglede na trenutno stanje in nadaljnji (digitalni) razvoj podjetja, uskladili aktivnosti in jih opredelili tudi terminsko. Ker smo strategijo pisali sami pod mentorstvom in strokovnimi nasveti g. Kositra iz podjetja Agenda Open Systems, smo se z njo še toliko bolj poistovetili. Če želiš kar koli dobro izpeljati, posebej večje projekte, si je najprej treba znati zastaviti cilje in plan.

Ob trenutnih spremembah na področju razpisov (razpis za digitalno transformacijo je zaradi preusmeritev sredstev v lajšanje posledic epidemije umaknjen) nam bo digitalna strategija prišla zelo prav, ko bomo skušali pridobiti sofinanciranje "po delih" preko sistema vavčerjev in drugih odprtih razpisov.«
Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.