Maskota Miško Polo

Da bi naše podjetje naredili še bolj prepoznavno, smo zasnovali prikupno maskoto, imenovano »Miško Polo«. Maskota simbolizira laboratorijskega miška, ki ponazarja energijo, ljubezen in strast do laboratorijskega okolja.

Maskoto je zasnoval diplomant ljubljanske Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Aleksander Andželović, v življenje pa so jo obudili v podjetju Tim-Art. Ime maskote smo izbrali preko natečaja na naši Facebook strani. Izmed več kot 50 predlogov smo izbrali ime »Miško Polo«, ki maskoto povezuje z imenom našega podjetja.

Maskota je učinkovit, predvsem pa simpatičen in nevsiljiv način promocije, pripomore k prepoznavnosti podjetja, marketinške akcije pa so lažje, zabavnejše in uspešnejše. Njen cilj je skrbeti za promocijo kemije kot zabavne vede predvsem pri otroški in mladinski populaciji, in sicer na družbenih omrežjih, spletni strani in ob različnih dogodkih, namenjenih strokovni in splošni javnosti. Z maskoto so mladi dobili nekaj, s čimer se bodo lažje spoprijateljili s kemijo, ki večini mladi, šolajoči se populaciji ni preveč blizu in se je velikokrat lotevajo z odporom.

Zakaj laboratorijska miš? Laboratorijske miši so največkrat uporabljane živali pri specializiranih laboratorijskih raziskavah. Čeprav se morda komu zdi takšno ravnanje kruto in v nasprotju z družbenimi normami je potrebno vedeti, da so tovrstne raziskave ključnega pomena za napredek v znanosti, zlasti v medicini. V Sloveniji se tovrstne raziskave opravljajo v skladu z nacionalno in evropsko zakonodajo, ki poskusne živali ščiti z vrsto določil in predpisuje pogoje, pod katerimi je poskuse na živalih dovoljeno izvajati.


Idejna zasnova maskote na papirju …

… ki je nato na naše veliko veselje oživela.

Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.