Novice in dogodki

Kdo so nagrajenci humanitarnega likovnega natečaja otroci - otrokom?

26.9.2012
Letos smo se kot eno izmed prvih 18 slovenskih podjetij s polnim certifikatom Družini prijazno podjetje odločili organizirati prvi humanitarni likovni natečaj za otroke, ki je potekal pod sloganom »Kako pomagam pri kuhanju«.

Humanitarno noto natečaja smo izkazali s tem, da smo za vsako prispelo likovno delo Mladinskemu domu Maribor donirali 5 EUR za projekt Mirno morje , ki predstavlja najuspešnejši evropski socialno-pedagoški projekt za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij. Za njihovo jadranje smo z vašo pomočjo uspeli zbrati 480 EUR, za kar se vam najlepše zahvaljujemo!

Nad ustvarjalnostjo otrok smo bili naravnost navdušeni! Prav tako smo izjemno veseli odziva, ki je nedvomno presegel naša pričakovanja. Skupno smo namreč prejeli kar 96 izvirnih likovnih del v različnih tehnikah, ki smo jih razdelili v dve starostni kategoriji – otroci od 0 od 6,99 let ter otroci od 7 do 11,99 let.

Strokovna komisija v sestavi likovne pedagoginje Zdenke Šafarič, grafične oblikovalke Brede Majcen in direktorja podjetja Mikro+Polo Marka Podgornika, je po zaključku natečaja skrbno pregledala vsa prispela likovna dela mladih ustvarjalcev in izbrala najboljših 8 izdelkov. Komisija je z veseljem ugotovila, da otroci razpisanega motiva niso vzeli ozko, ampak jim je omogočil širok razpon upodobitev.

Velika zmagovalca humanitarnega likovnega natečaja in prejemnika glavne nagrade Playstation Vita sta:

v kategoriji od 0 do 6,99 let:

Gal Gros, 4 leta

Gal nas je prepričal predvsem z njegovim ustvarjalnim pristopom h kuhanju. Likovni prispevek ima zanimivo kompozicijo in uporabo barv, skozi dimnik tega barvitega kamina pa zagotovo izjemno lepo diši. V Galu nedvomno vidimo veliko risarsko perspektivo!

 

v kategoriji od 7 do 11,99 let:

Jaka Müller, 8 let

Jaka nas je prepričal z ubranostjo in skladnostjo barv ter zanimivimi rezi posameznih delov kompozicije. Dobra perspektiva risanja likovno delo naredi drugačno, njegoce podrobnosti pa delujejo zelo kreativno.

 

Prejemniki ostalih 6 nagrad - bona v vrednosti 100 EUR, unovčljivega na program vrhunskih UV zaščitnih oblačil za otroke (www.zasciti.me) so (po abecednem vrstnem redu):

 

v kategoriji od 0 do 6,99 let:

Neli Dacar (6 let)

  

Prepričala na s je ustvarjalna torta s Smrkci, ki bi jo v vsakem trenutku z veseljem pojedli; risba ima tudi dobro barvno kompozicijo.

 

Mia Jovanović (3 leta)  

 

Tortica z bomboni za babičin rojstni dan je na pogled zelo prijetna in nedvomno tudi okusna.

 

Nejc Žvegla (5 let)

 

Delo nas je prepričalo z zanimivim motivom; tako se smejijo le pravi kuharji.

 

v kategoriji od 7 do 11,99 let:

Gal Gabriel (9 let)

 

Prepričala sta nas kombinaciji dveh likovnih tehnik in dobra, uravnotežena kompozicija; toplo-hladni kontrast pričara prijetno poletno vzdušje ob kuhanju dobrot.

 

Maruša Pajnič (10 let)

 

Najbolj izstopajo sproščena uporaba zahtevne tehnike risanja z ogljem, uravnotežena kompozicija ter natančnost; pritegnil nas je tudi iskriv pogled mlade kuharice.

 

Nika Gradišek (11 let)

 

Nika je izbrala zelo zanimivo izbiro smeri pogleda in an nas naredila vtis z natančnostjo pri risanju; razporeditev elementov na risbi je uravnotežena, zato celotno delo deluje kreativno.

 

Vsem nagrajencem bomo nagrade poslali po pošti na njihov naslov (glavna nagrajenca bosta nagrado prejela v terminu od 5. do 10. oktrobra 2012)

 

Z veseljem vam posredujemo še odziv Mladinskega doma Maribor:

Organizatorjem in vsem udeležencem humanitarnega likovnega natečaja se iskreno zahvaljujemo za finančno podporo našemu projektu Mirno morje. Ustvarjalci so svoje dobre ideje in misli v likovni obliki prenesli med vse tiste, ki jim oko in srce zaigra ob likovnih stvaritvah. Nam pa zaigra še dodatno, saj bodo naši otroci in mladostniki na projektu doživeli nepozabne trenutke v dejavnosti, ki si je brez vaše nesebične pomoči ne bi mogli privoščiti!

Iskrena hvala!

Gospod Ivan Dobaj, ravnatelj Mladinskega doma Maribor

 

S humanitarnim likovnim natečajem smo v podjetju Mikro+Polo želeli izkazati tudi podporo likovni ustvarjalnosti najmlajših, kar nam je nedvomno tudi uspelo! Veselimo se podobnih projektov v prihodnosti in upamo, da bomo lahko priskočili na pomoč še komu, ki to najbolj potrebuje.

Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.