Novice in dogodki

Nov dobavitelj: HYPHEN BIOMED

4.6.2016

Je med prvimi proizvajalci v svetovnem merilu, ki so se na uvedbo novih antikoagulantov odzvali s ponudbo ustreznih testov za spremljanje terapije z njimi.

Do nedavnega je bil najpomembnejši antikoagulant zdravilo z imenom varfarin. Doziranje varfarina je težavno zaradi mnogih interferenc z drugimi zdravili in prehrano, zato se mora njegov učinek redno in pogosto meriti s preiskavo, ki se imenuje protrombinski čas (PT). Da bi pacienti zaradi pogostega odvzemanja krvi za to preiskavo čim manj trpeli, je zanje najugodneje, če se preiskava izvaja v vzorcu kapilarne krvi.

S pojavom novih oralnih antikoagulantov (dabigatran, rivaroksaban, apiksaban) je pomen varfarina pričel upadati, prav tako pa je začela upadati potreba po pogostem merjenju PT, saj imajo novi antikoagulanti bolj predvidljiv želeni in manj stranskih učinkov ter neželenih interferenc. Poleg tega se je PT izkazal kot neustrezna preiskava za spremljanje njihove aktivnosti, saj imajo novi antikoagulanti drugačen mehanizem delovanja kot varfarin. Čeprav je sprva kazalo, da spremljanje bolnikov, ki prejemajo nove antikoagulante, sploh ne bo potrebno (ali le v redkih primerih), so nekateri proizvajalci (med njimi tudi ali predvsem francoski Hyphen Biomed) razvili specifične teste za spremljanje njihove aktivnosti.

Z navezavo sodelovanja smo uspeli ohraniti vodilni položaj med ponudniki testov za spremljanje antikoagulantne terapije kljub upadu porabe varfarina, poraba testov za spremljanje terapije z novimi antikoagulanti pa je v stalnem porastu.

Če smo v preteklosti obvladovali le eno področje koagulacije, pa se nam s Hyphen Biomedom odpirajo nova obzorja. Sodelovanje s Hyphen Biomedom nam daje možnost, da se uveljavimo kot specialisti za teste hemostaze nasploh.
Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.