Novice in dogodki

Izbrali smo nagrajence humanitarnega likovnega natečaja!

6.9.2016

Letos smo se kot eno izmed prvih 18 slovenskih podjetij s polnim certifikatom Družini prijazno podjetje že drugič odločili organizirati humanitarni likovni natečaj za otroke »OTROCI OTROKOM«, in sicer na temo »ZNANSTVENIK MIŠKO POLO«.

Humanitarno noto natečaja smo izkazali s tem, da smo za vsako prispelo likovno delo Osnovni šoli Duplek donirali 5 EUR za projekt "Mirno morje", ki predstavlja najuspešnejši evropski socialno-pedagoški projekt za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij. Za njihovo jadranje smo z vašo pomočjo uspeli zbrati 285 EUR, za kar se vam najlepše zahvaljujemo, razliko do 500 EUR pa je dodalo naše podjetje, tako da so se lahko otroci brezskrbno udeležili jadranja.

Nad ustvarjalnostjo otrok smo bili naravnost navdušeni! Prav tako smo izjemno veseli odziva otrok. Skupno smo namreč prejeli kar 57 izvirnih likovnih del v različnih tehnikah, ki smo jih razdelili v dve starostni kategoriji – otroci od 0 od 6,99 let ter otroci od 7 do 12 let.

Strokovna komisija v sestavi likovne pedagoginje Zdenke Šafarič, grafičnega oblikovalca Marka Hanca in strokovnega vodje prodaje Tomaža Hočevarja je po zaključku natečaja skrbno pregledala vsa prispela likovna dela mladih ustvarjalcev in izbrala 6 najboljših izdelkov. Komisija je z veseljem ugotovila, da otroci razpisanega motiva niso vzeli ozko, ampak jim je, v skladu z njihovo bujno domišljijo, omogočil širok razpon različnih upodobitev. ZMAGOVALCA humanitarnega likovnega natečaja in prejemnika glavne nagrade TABLIČNEGA RAČUNALNIKA v vrednosti 200 EUR sta:

v kategoriji od 0 do 6,99 let:

LUCIJAN, 6 let


Zanimiva, razgibana kompozicija, tako risarsko, kot barvno. V motivu je prikazana povezava med kemijo in strojništvom  uspehje v multidisciplinarnosti in sodelovanju.  Pozna značilno laboratorijsko steklovino (epruvete v stojalu, erlenmajerica), zaveda se pomena varnosti pri delu (vijolične rokavice!). Mavrične barve so prikazane v pravilnem zaporedju, za dosego cilja je potreben »laboratorijski aparat« z zanimivimi in likovno lepo prikazanimi »priključki«. Na aparat je priključena prizma, ki omogoča »transformacijo« spiralnih mavričnih oblik, ki so najbrž nastale z mešanjem barvnih tekočin. Prav uporaba prizmatične strukture nakazuje, da Lucijan pozna fenomen razklona svetlobe.


in v kategoriji od 7 do 12 let:

JURE, 12 let


Odlično prikazan prostor, linija je dinamična in sproščena. Iz slike razberemo, da mišek resnično obožuje svoje delo in ga opravlja z optimizmom in vero v uspeh. Njegov Miško Polo je zelo »sodoben« – misli v angleščini in deluje pozitivno, s čemer Jure dokazuje, da pozna osnovno zgradbo atoma. Niso mu tuje niti zahtevnejše strukturne formule organskih spojin. Vedrino pa v njegovo risbo vnaša »nekonvencionalen« periodni sistem, kot se za »uporniškega najstnika« spodobi!


Dobitnika DRUGE NAGRADE, BONA v vrednosti 80 EUR za program vrhunskih UV zaščitnih oblačil za otroke www.uvzasciti.me sta

v kategoriji od 0 do 6,99 let:

NIKOLA, 4 leta


Nikola je slikar, ne risar – uporaba zahtevnejše tehnike kaže na visoko stopnjo samozavesti. Njegova slika deluje »pointilistično«, kar ji daje skoraj impresionističen videz, saj raje kot s potezo slika s točkastimi nanosi in se pri tem ne boji prekrivanja posameznih barv. Figuralika je zato v ozadju, a kljub temu lahko razberemo, da drži v rokah laboratorijsko steklovino, v kateri na eni strani poteka burna kemijska reakcija.


in v kategoriji od 7 do 12 let:

ŽIVA, 9 let


Živa je pripravila zelo razgibano upodobitev, ki skorajda že spominja na scenografijo. Mišku Polu »pomaga« cela »armada« mišk, ki so, za razliko od njega – »znanstvenika«, res »le« skromne miške, upodobljene v drugačnem velikostnem razmerju do okolja, v katerem delujejo. Pritegnejo s prikupnimi pozami, vse se zdi v gibanju. Miško Polo pravkar seznanja »testirance« z rezultati testiranja – in zdi se, da so le ti z njimi zadovoljni – morda je deklica s pšeničnimi lasmi izvedela, da je deček z moderno oranžno frizuro zaljubljen vanjo?!


Dobitnika TRETJE NAGRADE, BONA v vrednosti 40 EUR za program vrhunskih UV zaščitnih oblačil za otroke www.uvzasciti.me sta

v kategoriji od 0 do 6,99 let:

ELENA, 6 let


V izdelku je uporabila različne likovne tehnike, zaradi česar izdelek deluje pestro in razgibano. Točko dogajanja je umestila ob rob in tako dala mavrici prostor, da se razlije čez celoten format. Miško Polo izstopa po skrbnosti prikaza, vsa druga vsebina mu je v tem pogledu podrejena. Oblečen je v skrbno zapet laboratorijski plašč, nosi zaščitne rokavice, kot je potrebno pri eksperimentalnem delu. Zanimiv je prikaz delovne površine, ki s položajem nog kaže razumevanje perspektivičnosti, čeprav sama tega ne izkazuje.


in v kategoriji od 7 do 12 let:

LUCAS, 12 let


Znanstvenik Lucas je žiriji ponudil formulo, ki je ni mogoče zavrniti: Mikro+Polo = Kul! Pohvalno je, da Lucas v svojem delu kombinira različne materiale in tehnike, pri čemer posebej spretno slika z akvarelom. Miška Pola uporablja kot asistenta, česar smo posebej veseli, saj je ravno to naše poslanstvo – asistirati znanstvenikom na način, da jih oskrbujemo z vsem, kar potrebujejo pri delu.  Zanimiva uporaba risarske in slikarske tehnike. Mavrični sijaj je zato še bolj izrazit. Pa še nekaj je jasno – v sodelovanju je moč, ne glede na to kakšne velikosti ali barve si.


Vsak likovni prispevek bo nagrajen z dnevno vstopnico v Prirodoslovni muzej Slovenije v Ljubljani.

Kategorija od 0 do 6,99 let (po abecednem vrstnem redu):


Kategorija od 7 do 12 let (po abecednem vrstnem redu):
Nagrajenci bodo nagrade prejeli po pošti v roku 14 dni od objave rezultatov, in sicer na naslov, ki so ga navedli na prispelo likovno delo.


Vsa prispela dela bodo razstavljena v prostorih našega podjetja.


Iskreno se vam zahvaljujemo za vaše sodelovanje, da smo lahko skupaj dobrodelni do tistih, ki to najbolj potrebujejo!

Ker nam je mar.


Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.