Novice in dogodki

Torta na delavnici za vodenje kariere

20.4.2017

Na pogovoru ob kavi je naš direktor Marko delil nasvete v okviru delavnic vseživljenjske karierne orientacije za brezposelne osebe v organizaciji Agencije M Servis.


Zapis udeležencev skupine Q13 iz delavnic pri agenciji M Servis:


Ena izmed storitev vseživljenjske karierne orientacije so aktivnosti za pridobivanje veščin vodenja kariere. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje skrbi za pridobivanje teh ključnih kompetenc za brezposelne osebe, ki so prijavljene v evidenci Zavoda RS za zaposlovanje. Delavnice izvajajo izbrani zunanji koncesionarji, med njimi Agencija M servis.

Skupina udeležencev na delavnici D je v okviru 15-dnevne delavnice izrazila željo po srečanju s predstavnikom podjetja MIKRO+POLO.

Kako je sploh prišlo do te ideje?
Ena izmed udeleženk je ob vprašanju na delavnici: »Katero podjetje v okolici vas navdušuje?«, takoj pričela z razlaganjem o podjetju Mikro+Polo, d.o.o., pri čemer je to razlaganje bilo tako doživeto in navdušujoče, da je pogovor stekel v smer, da to podjetje bi pa resnično želeli spoznati. Na našo srečo, je bilo podjetje odprto za naše ideje in so nam tudi takoj podali odgovor. 

Kako smo vzpostavili kontakt?
Obisk g. Marka Podgornika na delavnici je bil zaključek celotnega procesa »komunikacija z delodajalcem«. Skozi vabilo podjetnika na delavnico, smo analizirali, kako vzpostaviti komunikacijo s podjetjem, kako se pripraviti na morebitna vprašanja, kako odreagirati, kaj podjetju ponuditi, da jim bomo zanimivi in predvsem, kolikrat je podjetje potrebno kontaktirati, da dobimo »DA«. 

Kako je potekalo srečanje?
G. Podgornik je prišel na srečanje povsem sproščen, predstavil nam je njegovo karierno zgodbo, kasneje pa nam je zaupal tudi, da se je na naše srečanje en dan prej malo pripravil in poudaril, naj se tudi vsak posameznik na razgovor s podjetjem pripravi, naj se pozanima o podjetju in predvsem naj si zaupa. Srečanje je potekalo ob kavi, ob koncu pa je sledilo sladkanje s torto, ki jo je posebej za ta dan pripravil udeleženec delavnic (ki ni kuhar, ampak je peka tort in slaščic zanj hobi).

Nekaj vtisov: 
In kaj so o podjetju Mikro+Polo in o samem srečanju povedali udeleženci?

»Podjetje Mikro+Polo sem spoznala preko socialnih omrežij, kjer so delovali kot zelo napredno podjetje. Vesela sem, da sem imela priložnost spoznati direktorja podjetja, g. Podgornika, ki je bil na našem srečanju odprt in sproščen in nam tako tudi predstavil podjetje in delo v njem ter zaposlitvene razgovore s strani delodajalcev.«
A.F.

»Presenetil me je pozitiven in sproščen pogovor z direktorjem, ki zaposluje več kot 100 ljudi. Ima drugačen pristop – v njem sem videla, da spoštuje komunikacijo, bonton vzpostavlja na visoki ravni in menim, da pri zaposlenih ceni strokovnost.«
I.I.

»Všeč mi je bila odkritost, odprtost in veselje, vidi se, da v podjetju veliko pričakujete od zaposlenih. Kar se mi zdi najpomembnejše, glede na moje dolgoletne izkušnje je, da so pričakovanja jasno zastavljena in konkretno podana navodila zaposlenemu. Menim, da se le tako lahko dosežejo cilji.«
B.P.

»Navdušila me je inovativnost in pristop, ki ga imajo pri zaposlovanju in pri samem delu!
D.M.

»Razmišljala sem, s čim me je podjetje Mikro+Polo tako prepričalo. Spoznala sem, da s pripadnostjo. Raznolikost zaposlenih in sprejemanje drugačnosti, tako, da se vsak lahko najde tam.«
J.B.

G. Podgorniku sem z veseljem prisluhnila, saj je našteval konkretne primere razgovorov in vzpostavljanja kontaktov z delodajalci. Všeč mi je bilo, kako je stvari prikazal s pozitivne perspektive. 
N.Ž.

»Podjetje Mikro+Polo sem spoznal na delavnicah, preko predstavitvenega filma, kateri je v meni takoj vzbudil zanimanje za podjetje. Direktor me je navdušil s sproščenostjo, odprtostjo in smislom za humor, tako da sem imel občutek, kot da se poznamo že dlje časa. V predstavitvi se je videlo, da podobno vzdušje vlada v samem podjetju, kjer  si predstavljam, da je zelo spodbudno okolje za zaposlitev. Za zaključek: s srečanjem nisem dobil navdiha le za delo, ampak tudi optimizem za življenje.«
O.V.

Podjetje me je navdušilo s sodelovanjem – da zaposleni sodelujejo, da so dobrodošle živali in prisluhnejo njihovim otrokom, kot tudi otroku v sebi.
V.M.

Predhodno podjetja nisem poznal, saj se ukvarjajo z veleprodajo in še nisem prišel v stik z njimi. Razširil sem pogled na trg dela. So zelo inovativni in zanimivi iz več vidikov.
M.Š.
Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.