Novice in dogodki

Izbrali smo nagrajence humanitarnega likovnega natečaja!

5. 09. 2017Kot družbeno odgovorno podjetje in nosilec polnega certifikata Družini prijazno podjetje smo letos že tretjič organizirali humanitarni likovni natečaj za otroke »OTROCI OTROKOM«, in sicer na temo »MIŠKO POLO NA DOPUSTU«.

Humanitarno noto natečaja smo izkazali s tem, da smo za vsako prispelo likovno delo Osnovni šoli Duplek donirali 5 EUR za projekt "Mirno morje", ki predstavlja najuspešnejši evropski socialno-pedagoški projekt za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij. Za njihovo jadranje smo z pomočjo otrok uspeli zbrati 165 EUR, za kar se vam najlepše zahvaljujemo, razliko do 500 EUR pa je dodalo naše podjetje, tako da so se lahko otroci brezskrbno udeležili jadranja.

Nad ustvarjalnostjo otrok smo bili naravnost navdušeni! Prav tako smo izjemno veseli odziva otrok. Skupno smo namreč prejeli 33 izvirnih likovnih del v različnih tehnikah, ki smo jih razdelili v dve starostni kategoriji – otroci od 0 od 6,99 let ter otroci od 7 do 12 let.

Tričlanska strokovna komisija v sestavi strokovne sodelavke za marketing Mirjane Mladič, medijske komunikologinje Brede Majcen in grafičnega oblikovalca Marka Hanca je po zaključku natečaja skrbno pregledala vsa prispela likovna dela mladih ustvarjalcev in izbrala 6 najboljših izdelkov. Komisija je z veseljem ugotovila, da otroci razpisanega motiva niso vzeli ozko, ampak jim je, v skladu z njihovo bujno domišljijo, omogočil širok razpon različnih upodobitev.


ZMAGOVALCA humanitarnega likovnega natečaja in prejemnika glavne nagrade MONOKULARNEGA MIKROSKOPA CONATEX KOLLEG + KOVČKA ZA MIKROSKOPIRANJE S PRIBOROM sta:

v kategoriji od 0 do 6,99 let:

GAL, 4 leta
Miško Polo na Triglavu. Risbica je naslikana z vodenimi barvicami, kar v tej starosti pomeni visoko stopnjo samozavesti in je kompozicijsko lepo umeščena na papir, Gal pa je tudi kombiniral tehniko vodenih barvic z lepljenko, saj so oblaki nalepljeni na podlago. Naslikal je tudi Aljažev stolp, ptici in sonce. Risbica izkazuje veliko stopnjo zrelosti, upoštevajoč Galovo starost (realističnost, podrobnosti, denimo oči in usta, oblačila na Mišku, uporaba tehnike vodenih barvic, kombiniranje tehnik).in v kategoriji od 7 do 12 let:

NEŽA, 12 let
Miško Polo je odšel na dopust v vesolje. Na Luno? Na Mars? Na kak nov planet? Domišljija ne pozna meja in ideja nas je navdušila. Kot tudi sklepanje prijateljstev s tujimi kulturami. Obe zamisli sta nam zelo blizu. Nova prijatelja sta v centru slike, obdaja ju veliko zanimivih, drugačnih bitij, Miško je z zapičeno zastavo obeležil svoj obisk. Zanimivo je tudi hobotnici podobno (in očitno precej sladkosnedo) bitje na desni strani slike.
Dobitnika DRUGE NAGRADE, MONOKULARNEGA MIKROSKOPA CONATEX KOLLEG sta:

v kategoriji od 0 do 6,99 let:

NEJC, 6 let
Tudi Nejc je za izdelavo risbice uporabil zahtevnejšo tehniko – slikal je s temperami in barvno odlično izpolnil celoten prostor, ki ga je imel na voljo. Miško Polo se sonči na oranžni brisači ali pa na rumeno-oranžni napihljivi blazini plava v morju – odločitev prepuščamo vam. Slikar je bil natančen, ko je slikal stike barv, obenem pa si je vzel čas za podrobnosti Miškovih oblačil, saj je majico in kratke hlače okrasil s pikami. Uporabil je močne, tople tone za blazino, in močno modro za morje, tako da cela slika kar žari.in v kategoriji od 7 do 12 let:

LIJA, 7 let
Lija se je zelo zanimivo poigrala z različnimi materiali in barvami in predstavila Miška na dopustu v tropskih krajih ob morju, kamor se pride z ladjico, če sklepamo iz dreves in barvnih ribic. Poleg risbe s flomastri (v kateri je v jadru pravilno narisala mavrico, je pobarvala školjke in jih uporabila za prikaz metuljev. Dodatno svežino dajejo risbici nalepljene »oči«, ki se tudi premikajo in oddajajo ob tem glasove. Bravo, Lija!
Dobitnika TRETJE NAGRADE, PAKETA OSNOVNEGA KEMIJSKEGA PRIBORA sta:

v kategoriji od 0 do 6,99 let:

EVA, 6 let
Eva je risala z barvicami in umestila Miška Pola v različne počitniške situacije – Miško Polo v senci na pijači, na deski jaha na valovih, Miško Polo se sonči in plava. Oblekla mu je rdeče kopalke in v vseh situacijah narisala prepoznaven obraz. Miško ima prste na nogah in rokah, rep … in pije s slamico. Mala umetnica je namenila veliko pozornosti podrobnostim. V na prvi pogled preprosti risbici se ob natančnejšem pogledu skriva veliko.in v kategoriji od 7 do 12 let:

INJA TEA, 9 let
Tudi Inja Tea je Miška umestila v tropske kraje, kjer uživa v viseči mreži. Morda Havaji, če sodimo po deklici v ozadju slike in Miškovi ogrlici. Na tej sliki so nas najbolj navdušili detajli – avtorica se je z njimi resnično potrudila. Od listov in kokosovih orehov na vejah palm, Miškovega oblačila in okraskov, barv na papigi, do mravelj in mravljinčarja. Še sonce je na dopustu – nadelo si je sončna očala in ogrlico iz rož.
Vsak likovni prispevek bo nagrajen z obeskom za ključe Miško Polo.


Vsem nagrajenkam in nagrajencem iskrene čestitke! Naj vam oprema za raziskovanje dobro služi in vam prinese zanimiva nova odkritja.


Nagrajenci bodo nagrade prejeli po pošti v roku 30 dni od objave rezultatov, in sicer na naslov, ki so ga navedli na prispelo likovno delo. Vsa prispela dela bodo razstavljena v prostorih našega podjetja.

Iskreno se vam zahvaljujemo za vaše sodelovanje, da smo lahko skupaj dobrodelni do tistih, ki to najbolj potrebujejo! Ker nam je mar.


Projekt Mirno morje že od leta 1994 predstavlja najuspešnejši socialno-pedagoški projekt v Evropi za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij, otroških in mladostnih domov ter ustanov za otroke z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. Tudi letos se bodo projektu pridružili v OŠ Duplek in se opravili na enotedensko jadranje. Morje, jadrnica in posadka namreč zahtevajo medsebojno skrb, upoštevanje in spoštovanje, mladim pa nudijo možnosti učenja, prevzemanja odgovornosti, timskega delovanja, socialnih veščin, obvladovanje strahu/skrbi … 

Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.