Novice in dogodki

Mikro+Polo v barvah mavrice

19.10.2018

Pridobili smo certifikat LGBT prijazno podjetje


Mikro+Polo je drugačno podjetje. Vedno drzno, vedno proaktivno, vedno znanilec sprememb in vedno v prvih vrstah. Da je temu tako, dokazuje tudi, da smo drugo štajersko podjetje, ki se je odločilo za pridobitev certifikata LGBT (ali vsem spolnim usmeritvam, identitetam in izrazom) prijazno podjetje, ki ga podeljuje Mestna občina Ljubljana (morda je to razlog za manjši interes na vzhodni strani Trojan?).

Več kot petina zaposlenih, med njimi skoraj vsi vodje in direktor, se je udeležila usposabljanja o tej temi, o tem, kaj pomeni imeti takšen certifikat in kakšen je postopek. Mirno lahko rečemo, da smo izvajalce/ke usposabljanja presenetili, saj nismo imeli težav praktično z nobeno potencialno problematično oz. diskriminatorno situacijo, o katerih smo razpravljali ob koncu. 

Videti je, da smo strpnost do drugačnosti že dodobra ponotranjili, ali kot je rekel naš direktor na delavnici: »Pri nas že zaposlujemo ljudi, ki so odprti do drugačnosti.«

Pomembna izjava z delavnice: Ko manjšina dobi več pravic, jih zaradi tega drugi nimamo manj. Vsi jih imamo več. Ali če si izposodimo parafriziran citat ljubljanskega župana iz novega uvodnika v našem Mikrofonu: »Prepričan sem, da se boste strinjali, da ima vsakdo pravico biti drugačen. Ta drugačnost nas dela edinstvene, zmožnost delati in ustvarjati skupaj ob spoštovanju različnosti pa nas bogati in nam omogoča nove izkušnje. Tudi zaradi tega je delati v MIKRO+POLO najlepše na svetu!«

Iz rok župana Mestna občina Ljubljana Zorana Jankovića smo teden dni pozneje prejeli certifikat LGBT prijazno podjetje. Še uradno smo postali podjetje, prijazno različnim spolnim usmeritvam in življenjskim stilom. Sprejeli smo tudi veliko in pomembno zavezo. Prepričani smo, da nas različnost bogati in spodbuja k več inovativnosti, strpnosti in k razvoju potencialov vseh zaposlenih.

V takšni družbi si želimo živeti, danes in jutri! 

Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.