Novice in dogodki

Start:up Müsli – Kako izbrati in uigrati zmagovalno ekipo

24.10.2018

Kandidata je pred zaposlitvijo dobro preizkusiti


Naš direktor Marko Podgornik je s svojimi bogatimi izkušnjami sodeloval na srečanju Start:up Maribor, kjer se zbirajo in si izmenjujejo znanje in izkušnje mariborski startuperji.

»Če iščemo prodajnega tehnika na terenu, mu damo neko nalogo. Samo z enim naslovom povemo, kaj mora pripraviti, potem pa mu damo približno dva tedna časa. Ko pride nazaj, mora pred mešano ekipo pripraviti prezentacijo,« odgovarja Marko, na vprašanje, kako se v našem podjetju lotevamo izbire kadrov. Na zgoraj omenjen način v podjetju takoj vidijo, kako se nekdo obnaša pred neznanim občinstvom in kako se znajde.

To, da podjetje zadrži svoje ključne kadre, je bistvenega pomena za stabilnost posla. »Top kadrom je treba dati posebno mesto. Pomembno je, da se njihovo delo vidi, pohvali, saj pohval nikoli ni preveč. Stimulativno je tudi plačilo za opravljeno delo, možnost napredovanja, možnost komuniciranja tudi z vodstvom, da predstavlja projekte tudi na upravi družbe,« pravi Maruška Vihar, direktorica kadrovske službe in razvoja kadrov pri Zavarovalnici Sava. 

Marko je na tem mestu še dodal: »Najbolj  pomembno je, da je vsak posameznik slišan in da so njegove želje upoštevane. To pomeni, da ni tistega strahu, da nekdo ne sme nečesa predlagati. Vedno lahko predlaga, vedno lahko pove, vedno se lahko izrazi, vedno ga poslušamo.« Med drugim je naštel še nekaj ugodnosti, ki jih v podjetju nudijo zaposlenim: hišni ljubljenčki in otroci na delovnem mestu, neomejeno število dni plačanega dopusta, brezplačna zajtrk in kosilo za vse zaposlene.


Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.