Novice in dogodki

Pofarbali smo se!

22.6.2020

Naš projekt "Pofarbajmo se" je v celoti uspel!

Cel teden smo »pripravljali teren« za vrhunec – prireditev ob zaključku grafitiranja pročelja naše poslovne stavbe, ki jo zdaj krasi čudovit nekajmetrski grafit. Pofarbal nas je Teo Ivančič – Teoson. Naša cvetlična korita pa so olepšali trije mladi grafitarji Miha Radmilovič, Komer One in Vid Kolmanič Bučar.

Pripravili smo tudi likovno razstavo in z njo uradno otvorili Mikro galerijo na stopnišču. Do konca junija si lahko vsi obiskovalci ogledajo dela dveh mladih ustvarjalk: slikarke Aneje Založnik, ki ustvarja v olju in ilustratorke Mance Matelič, ki riše na grafično tablico. Zaposleni smo si jo ogledali že prvi dan in nadejamo se, da bo takšnih olepšav naših prostorov še več.

Dvema umetnicama se je z donacijo svojega dela pridružila še ena, že mednarodno uveljavljena: uveljavljena grafična oblikovalka in slikarka Alja Horvat, ki ji je pri rosnih 23 letih že uspel preboj na Forbsovo lestvico 30 najvplivnejših umetnikov in kulturnikov, starih manj kot 30 let.


Pomagamo socialno ogroženim


Dogodek je imel tudi dobrodelno noto: vse naštete ustvarjalke so podarile po eno svoje delo za dobrodelno dražbo, ki jo na spletu od 19. junija naprej izvaja Društvo UP-ornik. Zbrana sredstva bodo namenili za pomoč socialno ogroženim družinam v našem mestu, ki bodo jeseni potrebovale pomoč pri plačilu položnic za kurjavo. Dela lahko licitirate na dražbi do 10. julija 2020, predstavitev del in avtoric pa si lahko ogledate tukaj.


Podpiramo mlade umetnike


Da je v slogi moč, Mikropolovci in Mikropolovke dokazujemo vsak dan. V petek smo stopili skupaj, zavihali smo rokave in uredili prizorišče, sprejeli smo goste, partnerje in predstavnike medijev.

V eno in pol urnem programu smo navdušeno ploskali našim otrokom ob njihovih nastopih – predstavili so se plesalci in plesalke, glasbeniki in pevci. Skupaj jih je nastopilo več kot 30.

Vse goste, nastopajoče in zaposlene smo pogostili s piknik malico, ki so jo za nas pričarali žar mojstra Nino in Rene in animatorka Saška.

Veseli nas, da so nas obiskali tudi iz MOM. Naš projekt lepo sovpada z dolgoročnim projektom Izboljšajmo Maribor, v okviru katerega je tudi predvideno organizirano grafitiranje določenih točk v mestu. Z nami se je družila vodja projekta, Neva Pipan.

Kdo ve, morda se bodo čez nekaj let mimo naše stavbe sprehajali turisti z vodnikom »Poišči vse grafite v mestu«.


Za pomoč pri izvedbi dogodka se najlepše zahvaljujemo
Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.