Novice in dogodki

Trajnostni projekt za razvoj novih krožnih poslovnih modelov

12.9.2020

Mikro+Polo sodeluje v trajnostnem projektu za razvoj novih krožnih poslovnih modelov


Namen projekta POLY KROŽNOST je razviti inovativne tehnologije za kemijsko in biokemijsko razgradnjo odpadne embalaže do visoko kvalitetnih sekundarnih surovin z dodano vrednostjo za samostojno uporabo (plini, kemikalije, olja/goriva, itd.) ali vkomponiranje v nove izdelke, kot so biopolimeri.

Projekt se osredotoča na odpadno embalažo naravnega izvora iz celuloze/ lignoceluloze in sintetično/plastično embalažo (PET, PA, PP, PE, XPE itd.).

Partnerji v konzorciju so:
  • IOS, inštitut za okoljevarstvo in senzorje,
  • MESSER SLOVENIJA, podjetje, za proizvodnjo in distribucijo tehničnih plinov,
  • OMEGA, svetovanje, inženiring, razvoj in raziskovanje,
  • ROTO, podjetje za predelavo in trženje,
  • SNAGA MARIBOR, družba za ravnanje z odpadki in druge komunalne surovine,
  • TEKSTINA AJDOVŠČINA, tekstilna industrija,
  • EVROPSKI KULTURNI IN TEHNOLOŠKI CENTER MARIBOR, socialno podjetje in
  • MIKRO+POLO, družba za inženiring, proizvodnjo in trgovino.

Glavni cilj projekta je vzpostavitev novih naprednih krožnih procesov (novi krožni poslovni modeli) za recikliranje odpadne plastične/naravne embalaže, kar lahko izrazito pripomore k povečevanju snovne učinkovitosti in hkrati dodane vrednosti dobljenih produktov.

Rezultat projekta se bo odražal v visoko kvalitetnih sekundarnih surovinah za uporabo v novih izdelkih, namenjenih domačemu in globalnemu trgu. Operacija se je začela septembra 2019 in bo trajala predvidoma do konca maja 2022. Vrednost sofinanciranja celotne operacije znaša 2.800.486,22 EUR.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.