Novice in dogodki

"Sendvič generacija" v času Covida-19

21.12.2020

Naš direktor Marko Podgornik je bil kot zastopnik podjetja, ki je bilo letos izbrano za najboljšega zaposlovalca v Podravju, gost v oddaji Omizje – Štajerski gospodarski forum na TV Maribor, v kateri je tekla beseda o odnosu podjetij do zaposlenih, predvsem starejših, s poudarkom na ti. »sendvič« generaciji – zaposlenih, starih okoli 60 let, ki pogosto skrbijo za več različnih generacij: za otroke in/ali vnuke ter za ostarele starše. Zelo obremenjena generacija so, čedalje več jih je, čas upokojitve se jim zaradi sprememb v zakonodaji odmika. Letos so se skupaj z vsemi ostalimi znašli še v posebnih okoliščinah. V oddaji smo predstavili našo prakso in izkušnje z zaposlenimi, o katerih še vedno trdovratno kroži veliko stereotipov: da so digitalno slabše pismeni, počasni, da so veliko odsotni zaradi bolezni, da se težje učijo…

Po projektu ASI (pod streho katerega bomo v letu 2021 izvajali pilotni projekt Krepki in zdravi) smo se letos vključili v projekt POLET. Oba projekta sta usmerjena v skrb za zdravje in dobro počutje zaposlenih, predvsem starejših, z namenom, podaljšati njihovo delovno aktivnost in izboljšati njihovo dobro počutje na delu. Cilj obeh projektov je znižanje deleža bolniških odsotnosti.

Oddajo si lahko ogledate --> tukaj.

Projekt POLET in projekt PILOTI – Krepki in zdravi financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad.

Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.