Novice in dogodki

Imamo zmagovalce natečaja!

24.5.2021

Letošnji natečaj za osnovnošolce #KemijaJeZakon je zaključen. Prejeli smo šest domiselnih kemijskih poskusov, ki jih je skrbno pregledala naša strokovna komisija, ki razglaša naslednji vrstni red:

1. nagrada: OŠ Ormož, 9. razred, za poskus "Mama rešuje dolgčas"
2. nagrada: OŠ Prebold, 9.a razred, za poskus "Čiščenje nezgod med karanteno"
3. nagrada: OŠ Vižmarje-Brod, 8. razred, za poskus "Modri ogenj"

Udeleženci natečaja bodo o nagradah obveščeni po elektronski pošti. Zmagovalcem čestitamo, vsem sodelujočim pa se zahvaljujemo za sodelovanje!


Obrazložitev strokovne komisije:

1.nagrada: Letošnje šolsko leto je bilo za prav vse šolarje leto izzivov. A tisti najbolj iznajdljivi so spet dokazali, da so ovire le v glavah. Zgodba "Mama rešuje dolgčas" je dobra ponazoritev trenutne situacije, ko smo morali pobrskati po omarah in iskati inovativne rešitve izobraževanja. Izjemno lepo zastavljen scenarij, inovativna zgodba in odličen rezultat so botrovali naši odločitvi, da gre prva nagrada v OŠ Ormož.

2.nagrada: Karantena nam je prinesla veliko uporabnih idej tako pri igri kot pri učenju. Postali smo inovativni in na plano prinesli veliko "starih", a zelo uporabnih metod. Med drugim tudi pri čiščenju. Priznamo, da smo se ob gledanju tudi sami naučili kakšen trik, ki ga bomo s pridom uporabljali. Zelo inovativna tema, jasno prikazana navodila in dobra izvedba poskusa. Za zmago je zmanjkalo zelo malo.

3. nagrada: Pravi trije kemiki s popolno zaščitno opremo so nazorno prikazali kemijski nastanek modrega plamena. Tudi navodila so bila podana zelo nazorno in razumljivo. Veseli nas, da so se pri sami izvedbi tudi zelo zabavali.

Kemija je res zakon!


Vse prispele kemijske poskuse si lahko ogledate na našem YouTube kanalu tukaj.
Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.