Novice in dogodki

Koraki za Urbana

14. 01. 2022

Dve in polletni Urban ima zelo redko okvaro na genu CTNNB1, zaradi katere mu je grozilo, da nikoli ne bo govoril, kaj šele samostojno živel. Pri devetih mesecih je bil najmlajši otrok na svetu s to diagnozo. Za hitro diagnozo gre zahvala njegovi nevrologinji. Obenem to povečuje možnost, da bo Urban nekega dne zdrav fant.

Njegova mamica Špela je bila pripravljena obrniti vsak kamen, prehoditi vsako pot, da bi mu pomagala, z njim pa tudi drugim otrokom s to gensko okvaro. Povezala se je z znanstveniki po vsem svetu, ki bi lahko razvili gensko terapijo za takšne otroke. Z možem Samom sta ustanovila fundacijo in v raziskave vložila vse, kar sta lahko, nato pa s projektom Koraki za Urbana prosila za pomoč javnost.

Špelini in Samovi napori so že obrodili prve sadove. Sodelavci v Avstraliji so namreč v Urbanove celice vnesli nadomestni gen in ugotovili, da terapija za zdaj učinkuje, kar njeno družino napaja z upanjem, da bodo nekoč morda vendarle lahko zaživeli kot običajne družine. Če bo vse po sreči, bi Urban lahko prejel zdravilo v letu in pol. Vendar so za to potrebna še dodatna sredstva.

Tudi slovenski strokovnjaki so združili vrste – pomagajo znanstveniki s Pediatrične klinike UKC Ljubljana in iz Kemijskega inštituta Ljubljana.

V Mikro+Polo verjamemo v znanost. Pri našem vsakodnevnem delu smo nenehno v stiku z veliko slovenskimi znanstveniki, zato smo se odločili, da bomo podprli tudi ta projekt.

K sodelovanju smo povabili tudi naše kupce in naše zaposlene. Verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. Tudi vi lahko sodelujete. Na platformi GoFundMe je še vedno odprta kampanja zbiranja sredstev. Darujte po svojih zmožnostih. Tudi mi bomo.

Ker nam je mar.

Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.