Novice in dogodki

Razglasili smo zmagovalce natečaja

26. 05. 2022
Letošnji natečaj za osnovnošolce #KemijaJeZakon je zaključen.


Vse prispele videoposnetke kemijskih poskusov je skrbno pregledala naša strokovna komisija, preštela všečke in razglasila naslednji vrstni red:

🥇 𝟭. 𝗻𝗮𝗴𝗿𝗮𝗱𝗮: OŠ Ferda Vesela, Šentvid pri Stični, 8.a razred, za kemijski poskus "Kemijsko morje"
🥈 𝟮. 𝗻𝗮𝗴𝗿𝗮𝗱𝗮: OŠ Ormož, 8. razred, za kemijski poskus "Plamen modrosti"
🥉 𝟯. 𝗻𝗮𝗴𝗿𝗮𝗱𝗮: OŠ Kungota, 8.a razred, kemijski za poskus "Severni sij"

Udeleženci natečaja bodo o nagradah obveščeni po elektronski pošti. Zmagovalcem čestitamo, vsem sodelujočim pa se zahvaljujemo za sodelovanje!


𝙊𝙗𝙧𝙖𝙯𝙡𝙤𝙯̌𝙞𝙩𝙚𝙫 𝙨𝙩𝙧𝙤𝙠𝙤𝙫𝙣𝙚 𝙠𝙤𝙢𝙞𝙨𝙞𝙟𝙚:

1. nagrada: Kemijsko morje. Iz strokovnega vidika v zgodovini ocenjevanja poslanih filmov odločitev še nikoli ni bila tako lahka. Navdušila nas je v prvi meri predvsem izvirnost teme kot tudi široka strokovna razlaga. Iskrene čestitke k širjenju kemijskega znanja na višjem nivoju!
Vse učenke in učenci nagrajenega razreda prejmejo modni kemijski pulover "Zasijte", nagrajena šola pa prejme  laboratorijsko tehtnico KERN EMB1200-1.

2. nagrada: Plamen modrosti. Učenci OŠ Ormož nas vsako leto presenečajo s svojo izvirnostjo in bogatimi idejami. Več kot očitno imajo v tej šoli izjemno podporo in veliko veselja do kemije. Poskus je bil zelo natančno pojasnjen, tako iz strokovnega kot postopkovnega vidika. Prav tako je bilo odlično poskrbljeno za varnost kot tudi za sam scenarij. Komaj čakamo naslednje poskuse!
Vse učenke in učenci nagrajenega razreda prejmejo reklamne majice podjetja Mikro+Polo, nagrajena šola pa prejme bon za nakup laboratorijskega materiala v spletni aplikaciji Market v vrednosti neto 100 EUR.

3. nagrada: Severni sij: Tudi ta tema je bila izjemno izvirna in zahteva večje poznavanje naravoslovnih ved. Zelo jasno in nazorno je bil pojasnjen severni sij, ki večini predstavlja nepojasnjeno lepoto barv. No, sedaj vemo zakaj in kako. Bravo! Podajamo le majhno opombo, da v primeru dela z možnostjo vžiga, rokavice vedno slečemo.
Vse učenke in učenci nagrajenega razreda prejmejo reklamne majice podjetja Mikro+Polo, nagrajena šola pa prejme bon za nakup laboratorijskega materiala v spletni aplikaciji Market v vrednosti neto 50 EUR.

Vse sodelujoče šole z vsaj enim video posnetkom prejmejo 10 % popusta za enkraten nakup v spletni aplikaciji Market.


Vse prispele video posnetke kemijskih poskusov si lahko ogledate >> tukaj.


Kemija je res zakon! 😀


Želite izdelke naročiti preko spleta?

> obiščite market.mikro-polo.si >

V spletni aplikaciji predstavljamo skoraj 500.000 izdelkov. Naročilo izdelkov za vaš laboratorij še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno.
Še več: za vse spletne nakupe vam zagotavljamo 3% nižje cene!
Z veseljem vam bomo tudi pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Za vas smo dosegljivi na e-poštnem naslovu podpora@mikro-polo.si.